Tuesday, December 3, 2019

Stroporea Pomilor folosind Usturoiul ca Insecticid Natural

 Cum folosim USTUROIUL CA INSECTICID NATURAL! 

Soluții naturale pentru protejarea livezii sau chiar a grădinii de legume de insecte! Agricultorii care nu vor să folosească substanțe chimice în lupta cu bolile și dăunătorii pot alege aliați chiar dintre legumele pe care le recoltează. 

Un exemplu este usturoiul, legumă din care se poate prepara mixturi, extracte sau suspensii apoase care pot fi folosite pentru a înlătura în mod natural insectele care atacă grădina sau livada. Să nu uităm că usturoiul este un antibiotic, antifungic şi antiseptic desăvârşit

Soluții bio pentru grădină și livadă. 

Mixtura de usturoi Mixtura se prepara din 50 grame de usturoi pisat, infuzat în 5 litri de apă, vreo 24 de ore, pe care, diluată, sau nu, o aplicăm prin stropire la coacăz și agriş dar și la pomii fructiferi sau la culturile de legume. 

Suspensie apoasă de usturoi Avem nevoie de 100 grame de usturoi pisat pe care îl adăugăm în 10 litri de apă. Se amestecă bine timp de 10 minute. Suspensia se utilizează proaspăt preparată împotriva cleştarului coacăzului. 10 litri de suspensie sunt suficienți pentru o suprafaţă de 100-150 mp. Repetăm stropirea după 5-6 zile. 

Concentrat de usturoi Sunt necesare 250 grame de usturoi pisat+250 apă călduță care se toarnă într-un recipient de culoare închisă (sticlă, borcan), se astupă şi se lasă 1-1,2 săptămâni la întuneric şi cald (cămară, dulap de bucătărie). Acest concentrat se poate păstra timp îndelungat la întuneric şi temperatură constantă. Pentru stropiri, la 10 litri de apă se iau între 20 şi 70 ml, în funcţie de intensitatea atacului. Pentru o aderare mai sigură se poate adăuga săpun de casă (40 gr.) sau lichid (2 linguri). Această rețetă este utilă  împotriva putregaiului cenuşiu, pătării frunzelor, rapănului, ruginii, phytophtorei (mană) dar şi a fluturelui verzei, urechelniţei, afidelor şi puricilor, ţânţarilor, musculiţei albe, ploşniţelor, omizilor.  

Spray de usturoi  Pentru această rețetă se pisează o căpățână mare de usturoi, se amestecă cu 1 lingură de boia iute și se pune în 1 litru de apă. Se lasă să stea 1 oră, se strecoară și se stropește grădina, trunchiul sau frunzele pomilor cu această soluție. Amestecul se poate păstra câteva săptămâni în frigider. Se aplică împotriva insectelor care rod sau sug seva plantelor. 

Link:
 www.hobbygradina.ro

No comments:

Post a Comment